Ekologinen kierrätys remonttikohteissa

Edellisessä blogissa kerroimme ekologisesta toiminnastamme ja tässä jatkoa vähän syvemmin kierrätykseen liittyen. Parmatic on ollut Eko toiminnassa mukana jo muutaman vuoden ja siitä on myös meille myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti. Kierrätys ja purettavien materiaalien uusiohyötykäyttöä tehdään projekteissamme yhteistyössä tilaajan ja suunnittelijoiden kanssa.

Viimeisimmässä kohteessamme Helsingin keskustan 1800-luvun lopun liikekiinteistötilan remontissa teimme kartoituksen yhdessä tilaajan ja arkkitehtien kanssa eli mitkä materiaalit säästetään, ja mitkä kaikki materiaalit voidaan kierrättää ja hyöty käyttää remontissa, jotta tulee mahdollisimman vähän sekajätettä.

Yhteinen projekti aloitettiin katselmoimalla tilat ja arvioimalla, miten muutostyöt vaikuttavat säästettäviin materiaaleihin eli esim. vanhojen ovien siirto karmeineen toiseen kohtaan. Näin käymällä läpi kohteen hyötykäytettävät materiaalit, saatiin aikaan se, että tilan tyyli säilyy silloisen rakennusajan mukaisena sekä materiaaleja ei vain suoraan heitetty lavalle ja tilattu uusia. Tässä projektissa esim. kaikki ovet karmeineen ja listoineen saatiin siis säilymään hyvällä suunnittelulla ja yhteistyöllä. Kohteessa myös kaikki muut hyötykäytettävät materiaalit säästettiin ja laitettiin purkuvaiheessa suojaan rakennusvaihetta varten.

Hävitettävän ja jätelaitokselle vietävän jätteen osalta lähes kaikki saatiin lajiteltua omiin astioihin, joista ne sitten viedään jätelaitokselle jokainen omiin pisteisiinsä. Tämä säästää jatkossa luontoa ja sekajätteen määrä jää mahdollisimman pieneksi. Ne materiaalit tai laitteet, joita ei remontissa sitten käytettäisi, niin on pyritty etsimään toinen kohde tai varasto tulevaa käyttöä varten.

 

Hyödynnä Parmatic läpinäkyvä-palvelu

Parmatic tekee uudella Läpinäkyvä-palvelulla töitä läpinäkyvästi eli tarvittaessa autamme teitä budjetoinnissa, kertoen rivi riviltä mitä työ ja tuotteet tulevat maksamaan urakassa. Tekemämme läpinäkyvyysprojekti mallimme on toiminut loistavasti ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä, kun tietävät mistä se kokonaishinta muodostuu, niin ei silloin jää kenellekään epäselväksi tai arvailujen varaan mitään. Kysy lisää ja tehdään yhteistyötä, teemme teille aina ilmaisen kustannusarvion jo seuraavaksi työpäiväksi.

 

Tutustu kotisivuillamme www.parmatic.fi toimintaamme ja ota yhteyttä tai pyydä tarjous.

 

Hyvää aurinkoisen kevään jatkoa.

Janne Kolhonen

Toimitusjohtaja