Uudella toimitusjohtajalla vuosi mittarissa – Parmaticilla kohta 40 vuotta 

ssä hiukan tarinaa omasta taustastani ja siitä, kuinka ensimmäinen vuoteni Parmaticin toimitusjohtajana on sujunut. Juttelin keväällä 2021 Sakari Putkosen kanssa ja sovimme, että ottaisin vetovastuun Parmaticin toiminnasta. Niinpä 1.9.2021 aloitin uudessa pestissä. 

Vuosi on mennyt hienosti ja nopeasti. Meillä on ollut monta mukavaa ja näyttävää projektia, ja olemme saaneet uusia yhteistyökumppaneita sekä tilaajia. Yritys on kasvanut pikkuhiljaa ja katsotaan, missä olemme 1.9.2023. 

Lautapojasta toimariksi 

Minulla on taustallani Ylempi AMK-tutkinto, jonka painopisteenä on korjausrakentaminen sekä yritys- ja projektinjohto. Vuosien varrella matkaan ovat tarttuneet myös rakennusmestarin, sähkö- ja tietoliikenne- sekä terveystekniikan insinöörin paperit. Nuorena tuli käytyä myös ammattikoulussa talonrakentajan koulutus. Koulutustaustani on siis painottunut rakennuspuolelle ja rinnalle on kertynyt lisäksi muuta koulutusta, joka on tukenut matkaani työelämässä. 

Työurani olen aloittanut ammattikoulun aikaan uudis- ja korjausrakennusprojekteissa. Valmistumisen jälkeen isoin ja tähän asti mieleenpainuvin projektini on ollut Tennispalatsin remontti, jossa olin mukana noin kaksi vuotta, aina Tennarin valmistumiseen asti. Matkaa lautapojasta toimariksi on siis vuosien varrella tehty. 

Vapaa-ajalla harrastan kilpakeilaamista. Olen myös Suomen keilailuliiton hallituksessa ja toimin Helsingin Bowlingliiton puheenjohtajana. Muihin harrastuksiini kuuluu musiikin kuuntelu sekä rata-autoilu Endurance-sarjassa. 

Janne Kolhonen Janne Kolhonen

Parmatic ensi vuonna 40 vuotta 

Parmatic täyttää ensi vuonna 40 vuotta ja sitä on tarkoitus juhlistaa niin yhteistyökumppaneiden kuin myös loistavien työntekijöiden kanssa. Heidän ansiostaan Parmaticin historia on näinkin pitkä ja jatkuu vahvasti eteenpäin. Tällä hetkellä meillä on töissä kaksi tekijää, joista toinen on ollut talossa jo 17 vuotta ja toinen 15 vuotta eli hyvin ovat viihtyneet. On tärkeää, että yrityksellä on tällaisia tukipilareita. 

Pyrin johtamaan Parmaticia jatkossakin tunnollisesti ja tehokkaasti sekä kehittämään yrityksen toimintaa. Kertyykö Parmaticille ikää vielä toiset 40 vuotta? Sen aika näyttää. Teen kaikkeni, jotta historiallinen matka jatkuu ja asiakkaamme saavat parhaan mahdollisen kokemuksen. 

Janne Kolhonen
Toimitusjohtaja