Luotettava ja laadukas rakennuskorjausyritys pääkaupunkiseudulla

Ekologinen kierrätys remonttikohteissa

Edellisessä blogissa kerroimme ekologisesta toiminnastamme ja tässä jatkoa vähän syvemmin kierrätykseen liittyen. Parmatic on ollut Eko toiminnassa mukana jo muutaman vuoden ja siitä on myös meille myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti. Kierrätys ja purettavien materiaalien uusiohyötykäyttöä tehdään projekteissamme yhteistyössä tilaajan ja suunnittelijoiden kanssa.

Viimeisimmässä kohteessamme Helsingin keskustan 1800-luvun lopun liikekiinteistötilan remontissa teimme kartoituksen yhdessä tilaajan ja arkkitehtien kanssa eli mitkä materiaalit säästetään, ja mitkä kaikki materiaalit voidaan kierrättää ja hyöty käyttää remontissa, jotta tulee mahdollisimman vähän sekajätettä.

ekologinen kierrätys remonttikohteissa

Yhteinen projekti aloitettiin katselmoimalla tilat ja arvioimalla, miten muutostyöt vaikuttavat säästettäviin materiaaleihin eli esim. vanhojen ovien siirto karmeineen toiseen kohtaan. Näin käymällä läpi kohteen hyötykäytettävät materiaalit, saatiin aikaan se, että tilan tyyli säilyy silloisen rakennusajan mukaisena sekä materiaaleja ei vain suoraan heitetty lavalle ja tilattu uusia. Tässä projektissa esim. kaikki ovet karmeineen ja listoineen saatiin siis säilymään hyvällä suunnittelulla ja yhteistyöllä. Kohteessa myös kaikki muut hyötykäytettävät materiaalit säästettiin ja laitettiin purkuvaiheessa suojaan rakennusvaihetta varten.

Hävitettävän ja jätelaitokselle vietävän jätteen osalta lähes kaikki saatiin lajiteltua omiin astioihin, joista ne sitten viedään jätelaitokselle jokainen omiin pisteisiinsä. Tämä säästää jatkossa luontoa ja sekajätteen määrä jää mahdollisimman pieneksi. Ne materiaalit tai laitteet, joita ei remontissa sitten käytettäisi, niin on pyritty etsimään toinen kohde tai varasto tulevaa käyttöä varten.

Hyödynnä Parmatic läpinäkyvä-palvelu

Parmatic tekee uudella Läpinäkyvä-palvelulla töitä läpinäkyvästi eli tarvittaessa autamme teitä budjetoinnissa, kertoen rivi riviltä mitä työ ja tuotteet tulevat maksamaan urakassa. Tekemämme läpinäkyvyysprojekti mallimme on toiminut loistavasti ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä, kun tietävät mistä se kokonaishinta muodostuu, niin ei silloin jää kenellekään epäselväksi tai arvailujen varaan mitään. Kysy lisää ja tehdään yhteistyötä, teemme teille aina ilmaisen kustannusarvion jo seuraavaksi työpäiväksi.

Tutustu kotisivuillamme www.parmatic.fi toimintaamme ja ota yhteyttä tai pyydä tarjous.

Hyvää aurinkoisen kevään jatkoa.

Janne Kolhonen
Toimitusjohtaja

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ekologisuus Korjausrakentaminen

Kaikki artikkelikategoriat

Uusimmat blogiartikkelimme

Parmatic ekologisessa vihreässä toiminnassa mukana

Korjausrakentamisen ekologisuus on muun ekoajattelun mukana ollut välillä isokin puheenaihe. Tulevaisuudessa jokainen miettii ja varmasti tulee vastaan urakoita tai asioita, joissa ekologisuus on valttia kilpailutuksissa ja mitä on hyvä ottaa huomioon heti projektin alussa kierrätyksestä.

Me autamme myös haastavassa maailmantilanteessa

Rakentamisen laadun standardoimiseksi laadittu RYL, Rakennusalan yleiset laatuvaatimukset, on alan ammattilaistenkin kesken huonosti tunnettu, ajoittain yksisarvisen myyttisyystasoilla liikkuva otus. Mistä on kysymys, mitä hyötyä siitä on ja mistä se on saatavilla?

Parmaticin toiminnan neljä kulmakiveä

Vuosi 2022 etenee iloisesti kohti kevättä ja uusia projekteja. Parmatic on ollut kohta 40 vuotta palvelemassa asiakkaitaan. Yrityksen pitkän iän ja tyytyväisten asiakkaiden taustalla vaikuttaa monta keskeistä tekijää.

RALA Pätevyys Suomen vahvimmat logoKauppalehti menestyjätEko Kompassi logo

Parmatic Oy

 

Kirvuntie 22
02140 ESPOO

 

 

Copyright © 2022 Parmatic Oy