Luotettava ja laadukas rakennuskorjausyritys pääkaupunkiseudulla

Valesokkelin korjaus

Pyydä tarjous valesokkelin korjauksesta

Ota yhteyttä pääkaupunkiseudulla toimivaan ammattilaiseen ja tilaa valesokkelin kengitys. Teemme valesokkelin korjaukset ja kengitykset omilla työntekijöillämme.

Valesokkelin kengityskorjaus on menetelmä, josta käytetään myös nimitystä valesokkelin korjaus, jolla voidaan korjata pientalojen valesokkelin kosteusvaurioita ja pidentää kiinteistön elinikää vuosikymmeniä. Teemme kaikille asiakkaille valesokkelikorjauksia.

valesokkelin kengitys - Parmatic Oy

Valesokkelin kengitys

Valesokkelirakennetta käytettiin tyypillisesti 1970- ja 1980-luvuilla rivi- sekä pientaloissa. Sillä tavoiteltiin esteetöntä kulkua rakennukseen sisäänkäyntitason korkeuden ollessa lähellä rakennusta ympäröivän maanpinnan tasoa. Näin saatiin myös rakennus kokonaisuudessaan matalammaksi.

Jälkikäteen kuitenkin havaittiin, että valesokkeli on riskialtis ratkaisu ja se on luokiteltu riskirakenteeksi. Maaperästä nouseva kosteusrasitus tavoittaa valesokkelin päällä olevat puiset rakenteet. Muutokset voidaan havaita asuintiloissa esimerkiksi kellarimaisena maaperän hajuna, ilman tunkkaisuutena tai nenän ja silmien oireiluna. Yleensä tässä vaiheessa herää epäily mikrobivauriosta ja sisäilmaongelmasta. Valesokkelin kengitys voi tässä kohtaa olla erinomainen korjausvaihtoehto.

Kuntotutkimus selvittää valesokkelin korjaustarpeen

Vaurioepäilyn synnyttyä on syytä viipymättä kuntotutkimuksella selvittää valesokkelin vaurion olemassaolo ja mahdollinen valesokkelin korjaustarve. Näihin tutkimuksiin on sertifioituja kuntotarkastajia eli rakennusterveysasiantuntijoita. Heidän tietojaan voi etsiä nettisivuilta: www.eurofins.fi.

Jos todetaan, että valesokkelin puiset runkorakenteet ovat vaurioituneet, ne voidaan korjata joko kengittämällä ja / tai tiivistyskorjauksella. Ennen toimenpiteitä on rakennuksen perustuksiin kohdistuva ulkopuolinen kosteusrasitus selvitettävä ja tarvittaessa tehtävä valesokkelin korjaus. Esimerkiksi salaojien olemassaolo ja toiminta sekä maanpinnan korkeussuhteet rakennuksen välittömässä läheisyydessä kannattaa selvittää.

Sokkelin korjaus

Kengityskorjaus osana toimivaa valesokkelin rakennetta

Valesokkelin kengityskorjaus voidaan tehdä vaihtamalla valesokkelin puisen runkorakenteen vaurioitunut alaosa teräskenkiin, (kevyt)betoniharkkoihin tai valettuun sokkeliin. Suoraan betonia vasten oleva puu ei kestä ikuisesti kostean betonilaatan päällä. Vaurioituneen rakenteen poistamisessa tulee olla huolellinen. Kaikki vaurioituneet materiaalit poistetaan ja ennen uutta rakennetta kengitettävä alue puhdistetaan. Mikäli tätä vaihetta ei tehdä riittävän kattavasti, on vaarana, että uusikin rakenne vaurioituu, vaikka muut vaiheet olisi tehty kunnolla.

Kosteus nousee kapillaarisesti betonissa, jos pihan vedenohjaukset ovat puutteellisia. Oleellista on, että valesokkelin kengittämisen jälkeen rakenne on sellainen, että kosteus ei pääse rakenteisiin. Eli valesokkelikorjaus muuttaa rakenteen toimivaksi ja terveelliseksi.

Puhdistus ja desinfiointi on tärkeä osa valesokkelin korjauksessa

Valesokkelin kengityksen jälkeen seinärakenne ja laatan pinta puhdistetaan imurilla desinfiointia varten. Desinfiointi tehdään valesokkelikengän, harkkomuurauksen tai betonoinnin asentamisen jälkeen ennen uusien eristeiden laittamista. Desinfioinnilla varmistetaan, että rakenteet ovat varmasti puhtaat ennen uusien eristeiden asentamista ja seinän levytystä.

Rungon kengittämisen ja valesokkelin korjauksen jälkeen tulee uusi rakenne saattaa ilmatiiviiksi. Korjattavan sokkelin ja rungon rakenteen höyrynsulun jatkuvuus on syytä varmistaa teippaamalla kaikki saumat. Laatan ja kengitetyn seinän välinen rako tulee tiivistää erityisen huolellisesti. Oikeiden, juuri tähän tarkoitukseen luotujen tuotteiden sekä tiivistyskorjaukseen perehtyneen sertifioidun työvoiman käyttäminen ovat edellytyksiä onnistuneelle korjaukselle. Meiltä löytyy omista tekijöistä sekä sertifioidut rakennustiivisitäjät löytävät helposti nettisivuilta www.eurofins.fi.

kengityskorjaus - Parmatic Oy

Pintarakenteiden asennus

Valesokkelin kengityskorjaustoimenpiteiden jälkeen korjatun seinän pintarakenteiden asennuksessa tulee kiinnittää erityishuomio siihen, että pintarakennusvaiheessa ei aiheuteta vahinkoa korjatulle rakenteelle. Esimerkiksi lähes viimeisenä toimenpiteenä tehtävässä lattialistojen asennuksessa on huomioitava, että listojen kiinnitys tehdään liimaten. Naulaamalla tai ruuvaamalla vaurioitetaan muuten onnistuneen laatan ja seinän tiiveyskorjaus sekä valesokkelikorjaus, ja kengitystyö saattaa näin epäonnistua.

Tilaa valesokkelin kengitys Parmaticilta

Valesokkelin kengityskorjaus, jolla valesokkeli korjataan, on yleistynyt voimakkaasti, hyvänä tapana ratkaista tietyn aikakauden jo realisoituneet kosteusvauriot pientaloissa. Valesokkelin korjaustekniikka on toimivaa ja sitä kehitetään jatkuvasti erityisesti tiivistysmateriaalien ja niiden asentamisen osalta. Näillä valesokkelin korjauksilla pidennetään rakennuksen elinkaarta jopa 10–20 vuotta.

Ota yhteyttä Parmaticiin ja kysy lisää!

etu ikoni

Omat työnjohtajat ja työntekijät
takaavat työn laadun ja palvelun joustavuuden

etu ikoni

Saat meidät nopeasti kiinni ja otamme toiveesi monipuolisesti huomioon

etu ikoni

Meille sovitussa aikataulussa pysyminen on kunniakysymys

etu ikoni

40v kokemus varmistaa edulliset kokonaiskustannukset

RALA Pätevyys Suomen vahvimmat logoKauppalehti menestyjätEko Kompassi logo

Parmatic Oy

 

Turuntie 20 D 78
02650 ESPOO

 

 

Copyright © 2024 Parmatic Oy