Luotettava ja laadukas rakennuskorjausyritys pääkaupunkiseudulla

Leudot talvet vaikuttavat rakentamiseen

Leudolla talvella on omat vaikutuksensa korjausrakentamiseen ja pintakäsittelyyn. Kosteus aiheuttaa ongelmia niin materiaaleissa, rakenteissa kuin maaperässäkin.

Olemme rakennusalalla oppineet hallitsemaan Suomen haastavat ilmasto-olosuhteet, joiden erityispiirteenä voidaan pitää suurimmillaan jopa 70 asteen lämpötilaeroja. Nyt olemme uuden pohdinnan edessä, kun lämpötilaerot kaventuvat ja tilalle tulee kosteus. Rakenteet, rakennusmateriaalit ja maaperä ovat kovilla.

Tilastojen mukaan Helsingissä joka kolmas joulu on musta, mutta tänä vuonna lunta ei ole ollut etelässä nimeksikään ja koko luonto tuntuu olevan sekaisin. Lämmin talvi vaikuttaa myös esimerkiksi teiden kuntoon: asfaltti- ja soratiet kärsivät routimattomasta talvesta. Routa on myös rakennusalalla ollut ohjaava tekijä aina tähän päivään asti.

Kosteus vaikuttaa maaleihin

Eräs alamme suunnittelija ja valvoja sanoi minulle jo vuosituhannen alussa, että Helsingissä ollaan uuden edessä, kun meri ja leudot talvet säätävät lämpötilaa jatkuvasti nollan molemmin puolin. Julkisivujen pinta- ja saumausmateriaalit on suunniteltu Suomen oloihin: ne kestävät kovaa pakkasta ja kohtuullisia lämpötilojakin.

Jatkuva kosteus aiheuttaa kuitenkin uusia ongelmia, sillä veden jäätymispistettä koetellaan jopa monta kertaa päivässä. Kosteus kutistuu ja laajenee rakenteissa, eli se on jatkuvassa liikkeessä. Vedellä on myös suuri vaikutus eroosioon: vaikutus on vain lisääntynyt, sillä pinnoitusmateriaalit ovat nykyään lähes aina vesiohenteisia eikä liuottimia käytetä enää raaka-aineena juurikaan.

Uudet pinnoitteet jatkuvassa kehityksessä

Vieraillessani aikoinaan isossa suomalaisessa maalitehtaassa vaikutuin varisinkin kehityslaboratorion työskentelypuitteista. Siellä kemistit työskentelivät kahdessa vuorossa tutkien ja suunnitellen uusia tuotteita pintoihin.

Nykyiset kemikaalimääräykset ovat vaatineet poistamaan myrkkyjä maaleista, joten se on tietysti omalta osaltaan vaatinut tuotteiden kehittelyä. Ollaankohan pian vähentämässä maalien pakkasen kestävyyttä? Leutojen talvienhan odotetaan olevan pysyvä olotila Suomessa tästä eteenpäin – ainakin jos mediaan on uskomista.

Täydellistä maalauskeliä ei olekaan

Ilman suhteellista kosteusprosenttia ei saa ylittää… 

Maalattavan pinnan kosteusprosentti tulee olla enintään…

Ilman lämpötilan tulee olla vähintään… 

Suorassa auringonvalossa ei saa suorittaa…

Ulkomaalauksen ohjeistus ja tuotetoimittajien vaatimukset ovat jo sitä luokkaa, että ei muuta kuin laboratorioon maalaamaan.

Suomen vaihteleviin keleihin eivät kaikki ohjeet ainakaan yhtä aikaa sovellu. Eli sitä kuuluisaa maalaisjärkeä vaaditaan, kun korjausrakentamisen pintakerroksia korjataan ja uusitaan. Oma näkemykseni on, että kuluttajien on ihan kohtuullista vaatia näissä töissä noin viiden vuoden kestävyyttä, mutta myös säännöllinen ylläpito on tärkeää.

Parmatic aikatauluttaa jo ulkomaalauksia

Ulkomaalauskausi on pian alkamassa ja meilläkin ensimmäiset kohteet on jo laskennessa tai tarjottu. Urakkaneuvotteluissa tärkeimpiä läpikäytäviä pöytäkirjaan kirjattavia asioita on aloitusaika. Sitä onkin voitu viime aikoina aikaistaa jonkin verran, kunhan muista lisätä merkinnän ”säävaraus”.

Hyvää alkanutta kevättä. Toivotaan, että jouluaaton sääennustetta ei taas esitetä uusintana juhannusaattona!

Lue lisää ulkomaalauksista

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Korjausrakentaminen

Kaikki artikkelikategoriat

Uusimmat blogiartikkelimme

Parmatic sponsoroi urheilua ja edistää terveyttä ja turvallisuutta

Vuosi on vaihtunut, talvi ja hienot lumipeitteet. Olemme menossa kohti 40 v juhlaamme ja tässä blogissa tuomme esiin sponsorointi kampanjoitamme. Tuemme huippu urheilua sekä pyrimme turvaamaan lapsille ja nuorille hyvät harrastusmahdollisuudet. Tukemme auttaa […]

Vuosi 2022 Parmatic yhteenveto ja yrityksellä kohta 40-vuotis juhlat

Joulu on muutaman päivän päästä ja vuoden vaihde lähestyy nopeasti. Vuosi on mennyt meillä mallikkaasti ja paljon on tehty erilaisia projekteja sekä kehitetty yrityksen liiketoimintaa. Ensivuosi 2023 on yrityksen 40 v juhlavuosi, joten […]

Parmatic palvelee ympäri vuoden

Kesä on vielä Suomessa lämpöisenä ja aurinkoisena. Arki on osalla eli meilläkin ollut koko kesän käynnissä, ja me olemme palvelleet asiakkaitamme koko kesän. Pyörä siis jatkaa liikkumistaan ja kohtahan tuo joulukin kolkuttelee ovelle. […]

Parmatic – ammattitaitoa ja sitkeyttä 40 vuoden ajan 

Parmaticin historiaan mahtuu aaltoliikettä, ja niin tulee olemaan todennäköisesti myös tulevaisuudessa.  Kun yrityksen nykyisen omistajan ja vtj:n Sakari Putkosen isäpuoli Kari Hämäläinen perusti Parmaticin vuonna 1983, olivat työt pääasiassa maalaustöitä muutaman ensimmäisen vuoden ajan. Korjausrakentaminen laajemmin tuli mukaan yrityksen toimintaan sen perustajan oman mielenkiinnon myötä.

RALA Pätevyys Suomen vahvimmat logoKauppalehti menestyjätEko Kompassi logo

Parmatic Oy

 

Turuntie 20 D 78
02650 ESPOO

 

 

Copyright © 2024 Parmatic Oy