Luotettava ja laadukas rakennuskorjausyritys pääkaupunkiseudulla

Vuosi 2020 toi mukanaan uusia haasteita rakennusalalle

Uuden vuosikymmenen ensimmäinen vuosi toi meille aivan uutta pähkäiltävää, kun näkymätön vihollinen pysäytti liikenteen ja kaupankäynnin kuin seinään. Rakennusala on toistaiseksi saanut jatkaa toimintaansa lähes normaalisti – vaikkakin tilanne on vaatinut myös kehittymistä ja sopeutumista.

Rakennusalan vuosi

Rakennuskorjausala on työvoimavaltainen toimiala ja sen automatisointi on lähes mahdotonta. Etätöitä voidaan tehdä raportoinnin osalta, mutta ilman katselmuksia ja työmaalla tehtävää valvontaa eivät työt etene. Uudisrakennuspuoli on joutunut jonkin verran sopeuttamaan toimintojaan ulkomaalaisen työvoiman ohjauksessa. Siellä heidän osuutensa kokonaispanoksesta on niin merkittävä.

Nyt päättäjät ovat käyneet keskustelua kotitalousvähennysten määrän laskemisesta. Se olisi rakennusalan kannalta katastrofaalinen päätös. Rakennusalalla harmaa talous on ollut todella suuri ongelma ja vaikeasti kitkettävissä. Pienet remontit ja kunnossapidot ovat pelkästään työllistämismielessä todella tärkeitä. On ensiarvoisen tärkeää, että työn teettäjä saa huojennuksia, jotta työ voidaan teettää ammattilaisella.

Kodin ja pihojen kunnostusbuumi

Niin kuin aina, tässäkin tilanteessa on voittajia ja häviäjiä. Rautakaupoissa kauppa on käynyt erinomaisesti. Varsinkin kesän koettaessa alkoi varisnainen pihojen kohennusbuumi. Rahat ja aika, jotka nyt matkailulta säästyvät ovat ohjautuneet kodin yllä- ja kunnossapitoon.
Etätyöt näyttävät jatkuvan lomien jälkeenkin. Uusia, pysyvämpiä ratkaisuita etätöihin on etsitty ja yritysten päättäjät ovat nostaneet esiin myös niin sanotun hybridimallin. Tätä kehitetään myös kustannustehokkuuden saavuttamiseksi. Tilamuutokset ja työergonomia kotioloissa tulevat olemaan kehittyviä trendejä.

Miksipä ei siis panostettaisi kodin viihtyisyyden ja paremman työergonomian lisäämiseen, koska siellä vietetään niin paljon aikaa? Taloyhtiötkin ovat alkaneet kartoittaa yhteisiä tilojaan, josko niitä voitaisiin hyödyntää etätyöskentelyyn. Yhteen hiileen puhaltamista kaivataan nyt joka saralla.

Kuinka meidän käy?

Tällä hetkellä Suomi paistattelee ”vähiten kärsineiden” joukossa, kun katsotaan kylmästi numeroita ja tilastoja. Mitään tietoa tilanteen laukeamisesta tai varsinkaan epävakaiden olojen kestosta ei kuitenkaan ole. Varmaa on vain, että kyseessä on suuri myllerrys. Koronan ansiosta suurin osa ihmisistä on joutunut – ainakin jollain tasolla – pysähtymään ja miettimään uransa ja koko systeemin toimintamekanismeja.

Asioista päättävillä tahoilla on parhaillaan menossa neuvottelut siitä, kuinka tässä epävarmassa tilanteessa pitäisi yhteisiä varoja jakaa ja käyttää, jotta saataisiin luotua tulevaisuuden uskoa. Päättäjät ovat nyt keskittyneet lähinnä tulipalojen sammuttamiseen.
Kattava joukkoliikenne pääkaupunkiseudulla on kärsinyt asiakaskadosta. Myös konttorien vajaakäyttö tulee vaikuttamaan julkisten tilojen uudelleenjärjestelyihin. Isojen toimitilojen omistajat ovat varmasti tämän jo noteeranneetkin.

Valtion rooli

Valtion rooli elvyttäjänä tiukassa taloustilanteessa on aina ollut tavoite. Verovaroja suunnataan rakennusinvestointeihin, koska ne ihan tutkitustikin ovat hyviä työllistäjiä. Kestävän kehityksen nimissä olisi tärkeää pitää yllä myös olemassa olevaa rakennuskantaa. Nyt on oiva tilaisuus saada sisäilmakorjaukset liikkeelle. Näihin korjauksiin on saatu myös jo sertifioituja korjaustapoja ja koulutettuja asentajia. Eurofinssin ylläpitämiltä nettisivuilta löytyy sertifioitujen henkilöiden ja yritysten tiedot. Kyse on kuitenkin erikoisosaamisesta, jossa tieto, tuotteet ja kokemus karttuvat koko ajan.

Kohti tulevaa

Vaikka olosuhteet ovat vähintäänkin haastavat, rakennusala on pystynyt sinnittelemään hyvin mullistusten jaloissa toistaiseksi. Uusia toimintamalleja on kehitetty ja keskitytty entistä enemmän ihmisten turvallisuuteen. Uudispuolella iso haaste on ollut matkustusmääräysten noudattaminen jatkuvasti vaihtuvissa ohjeistuksissa. Suurissa rakennusprojekteissahan valtaosa työntekijöistä on ulkomailta tulleita. Tämä vaatii viranomaisilta paljon, jotta resurssit riittävät ja ne kohdennetaan oikein.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Korjausrakentaminen

Kaikki artikkelikategoriat

Uusimmat blogiartikkelimme

Parmatic sponsoroi urheilua ja edistää terveyttä ja turvallisuutta

Vuosi on vaihtunut, talvi ja hienot lumipeitteet. Olemme menossa kohti 40 v juhlaamme ja tässä blogissa tuomme esiin sponsorointi kampanjoitamme. Tuemme huippu urheilua sekä pyrimme turvaamaan lapsille ja nuorille hyvät harrastusmahdollisuudet. Tukemme auttaa […]

Vuosi 2022 Parmatic yhteenveto ja yrityksellä kohta 40-vuotis juhlat

Joulu on muutaman päivän päästä ja vuoden vaihde lähestyy nopeasti. Vuosi on mennyt meillä mallikkaasti ja paljon on tehty erilaisia projekteja sekä kehitetty yrityksen liiketoimintaa. Ensivuosi 2023 on yrityksen 40 v juhlavuosi, joten […]

Parmatic palvelee ympäri vuoden

Kesä on vielä Suomessa lämpöisenä ja aurinkoisena. Arki on osalla eli meilläkin ollut koko kesän käynnissä, ja me olemme palvelleet asiakkaitamme koko kesän. Pyörä siis jatkaa liikkumistaan ja kohtahan tuo joulukin kolkuttelee ovelle. […]

Parmatic – ammattitaitoa ja sitkeyttä 40 vuoden ajan 

Parmaticin historiaan mahtuu aaltoliikettä, ja niin tulee olemaan todennäköisesti myös tulevaisuudessa.  Kun yrityksen nykyisen omistajan ja vtj:n Sakari Putkosen isäpuoli Kari Hämäläinen perusti Parmaticin vuonna 1983, olivat työt pääasiassa maalaustöitä muutaman ensimmäisen vuoden ajan. Korjausrakentaminen laajemmin tuli mukaan yrityksen toimintaan sen perustajan oman mielenkiinnon myötä.

RALA Pätevyys Suomen vahvimmat logoKauppalehti menestyjätEko Kompassi logo

Parmatic Oy

 

Turuntie 20 D 78
02650 ESPOO

 

 

Copyright © 2024 Parmatic Oy